Griep – Marco Kunst – oplossing


Oplossing

Het juiste woord is dromen. Slapen, liggen en rust is het meest genoemd. Veel andere woorden zijn ook mooi. Een meester zei: ‘Eigenlijk zou elke dichter een klas vol kinderen moeten hebben, die hem helpen bij het zoeken naar woorden.’ Ziek zijn is voor sommigen ook het moment van lekker veel aandacht van je vader of moeder. Of van beter worden met thee of soep.

In de Erelijst zie je wie het goed had.

2015_week8_griep2

 

MarcoKunst_griep_oplossing

Marco Kunst over de oplossing en zijn gedicht

Leuk om alle inzendingen te lezen. Blijkbaar was het moeilijk, want dromen is maar vier keer geraden. Terwijl er veel reacties waren. Maar chillendommelen, hangen en liggen komen wél behoorlijk in de buurt. Dromen was voor mij het beste woord, omdat je dat als schrijver graag doet: dan gebeurt er toch nog iets in je hoofd. En daar komen weer nieuwe ideeën uit voort. Eén keer is gedachten genoemd. Dat lijkt ook wel op dromen.

Aandacht begrijp ik niet goed, maar is juist daarom een heel mooie inzending: de woorden in een goed gedicht doen iets met je zonder dat je het precies hoeft te begrijpen.Oma dans vind ik de meeste originele oplossing. De inzender heeft vast een ontzettend lieve oma (zou ze ook voor mij willen komen dansen als ik ziek ben?).