Wat is een raadgedicht?Een raadgedicht is een gedicht waarin één woord ontbreekt. Dit woord is afgedekt en jij mag het raden. Hierdoor ga je extra goed lezen en zelf nadenken over het gedicht. Hoe zou jij het afmaken? Wanneer?PO + brugklas (maar eigenlijk voor iedereen vanaf 10 jaar) VO (maar eigenlijk voor iedereen vanaf 14 jaar) Hoe werkt het?Lees het raadgedicht en denk na over het ontbrekende woord. Stel dat jij de dichter bent, welk woord zou je dan op de afgedekte plek zetten? Bekijk de informatie over de dichter. Stuur jouw oplossing in via het formulier onder het gedicht. Je mag slechts één keer inzenden per gedicht. Stuur je meerdere keren in, dan word je helaas gediskwalificeerd. Een leerkracht kan wel met meerdere groepen meedoen. Download de app, zodat je een pushbericht ontvangt wanneer de oplossing online staat. Bekijk de erelijst om te zien of jouw naam erbij staat. Na afloop wordt de deelnemer met de meeste goede oplossingen bekend gemaakt. Maak kans op een poëziepakket! Wist je dat er ook elke week een fysieke prijs is?
|
AppDownload alvast de gratis app voor iPhone, Android en Windows. Via deze app wordt een pushbericht gestuurd wanneer er een nieuw gedicht verschijnt. DoelDe lezer denkt met de dichter mee en wordt uitgedaagd creatief met taal aan de slag te gaan. Foute antwoorden zijn niet per se fout. Misschien is een ander woord wel mooier dan dat van de dichter? Voor de dichters is het spannend om te ervaren welke woorden de lezers aandragen. Dit spelen met woorden leidt tot een geconcentreerde manier van lezen.
Voor wieRaadgedicht is zowel voor scholen als voor individuele deelnemers. Voor iedereen dus! Leerkrachten kunnen met de klas één woord insturen of ze kunnen leerlingen individueel laten insturen. Op de erelijst wordt geen onderscheid gemaakt in leeftijd. Alleen is er een aparte lijst voor groepen en voor individuele deelnemers. Kijk op de pagina Scholen voor meer informatie en om de ervaringen van andere leerkrachten te lezen.
Volg Raadgedicht op Twitter. Dan zie je wanneer er een nieuw gedicht online staat en je kunt twitteren met sommige dichters. NB: Het is niet de bedoeling om de inzendingen via Twitter te doen! Dus daar niet gaan raden of jouw oplossing verklappen. Raadgedicht heeft een eigen pagina op Facebook. Hier kun je zien wanneer er een nieuw gedicht online staat. NB: Het is niet de bedoeling om de inzendingen via Facebook te doen! Dus daar niet gaan raden of jouw oplossing verklappen.
NB: Op alle gedichten is auteursrecht van toepassing. Het is niet toegestaan om deze gedichten ergens anders te publiceren.
|