Vader – Lilian Zielstra – oplossing


Oplossing

Het juiste woord was supermarkt.
Dat is vaak geraden, maar er zijn ook veel mooie alternatieven bedacht.
Bedankt voor de mooie inzendingen!
Onder het gedicht kun je lezen wat dichter Lilian Zielstra van jullie mooie woorden vond.
Dus scroll nog even omlaag!

In de Erelijst zie je wie het woord juist geraden heeft.

Lilian Zielstra over het gedicht en de inzendingen

Wat ontzettend leuk om te zien hoeveel verschillende reacties er zijn binnengekomen!
Ik heb het gedicht inmiddels al zo vaak gelezen dat het voor mij voelde alsof er maar één woord kon staan; ik was eerst ook een beetje bang dat het veel te makkelijk zou zijn en dat woord direct door iedereen zou worden geraden.

In plaats daarvan heb ik heel veel mooie woorden gelezen, en als ik heel eerlijk ben: sommige woorden kende ik zelfs nog niet eens! Ik had bijvoorbeeld nog nooit van een eierautomaat gehoord, prachtig woord is dat.

Ik was ook fan van woorden als markt, kruidenier of kruidenierszaak, daarvan kreeg ik alweer een heel ander beeld en dat was leuk om over na te denken. Zo krijg je spontaan alweer nieuwe ideeën voor nieuwe gedichten.

Ook merknamen vond ik een mooie suggestie, daar hou ik altijd wel van in een gedicht. Op de lege plek had heel goed Aldi, Albert Heijn of Carrefour kunnen staan.

Wat was nu het ‘goede’ antwoord? Supermarkt! Een alledaags en doodnormaal woord, een beetje saai zelfs. Die heb ik expres zo gekozen, omdat ik de tegenstelling tussen een eerste liefde (bijzonder, vergeet je nooit weer) en de supermarkt (alledaags) mooi vond. De supermarkt lijkt nooit te veranderen, terwijl we zelf steeds veranderen.

Ik vond het reuzeleuk om jullie woorden te zien, prachtige woorden waren het en daar ben ik heel blij mee!
Dus: dankjewel!