Applaus voor mij alleen – Iris Boter – oplossing


Oplossing

Het goede woord in dit mooie herfstgedicht was podium. Tapijt, pad, deken en bedje zijn ook veel genoemd.

In de Erelijst zie je wie het goed had.

2015_week7_applaus2

 

IrisBoter_ApplausVoorMijAlleen_oplossing

 

Iris Boter over de oplossing en haar gedicht

Wat veel oplossingen zijn er, ondanks dat het voor veel scholen herfstvakantie is! Een hele goeie vind ik catwalk. Die is misschien nog wel passender dan mijn eigen woord. Loper is ook mooi, maar dat is een woord dat ik zelf nooit zou gebruiken, en ook vanwege het woord lopen in de eerste regel.

Ik kwam op het idee voor dit gedicht toen ik eens door het bos liep en opeens dacht dat die bomen naar mij zwaaiden en voor mij klapten. Als je het zo ziet, lijkt het soms net echt. Ik vond dat een erg leuke gedachte en ik werd er blij van. Dus als je je even sip voelt, ga dan op een winderige dag naar het bos en laat je toejuichen. Gegarandeerd dat je ervan opknapt!