Het berenbos – Kasper Peters – oplossing


Oplossing

Het juiste woord was huilen! Dat is ook vaak geraden.
Ook gehuild, huilend en uithuilen is genoemd. Als de dichter in de andere regels gesloten, gekozen en gezegd had gebruikt, was gehuild inderdaad logisch geweest.
Nu kon je wel vermoeden dat de dichter het krachtige huilen gebruikte.
Broodjessmeren was ook erg grappig, maar past meer in een ander soort gedicht.

Onder het gedicht reageert dichter Kasper Peters op de woorden en vertelt hij nog iets over het gedicht.
Dus scrol nog even naar beneden!

In de Erelijst kun je zien wie de goede oplossing gaf.

Kasper Peters over het gedicht en de inzendingen

Ik ben bezig geweest met de woorden. En soms kan het hele gedicht veranderen of eigenlijk de hoofdpersoon door een woord.

Een van de mooiste woordkeuzes vind ik ijsberen. Ik zie dan iemand die rond de tent loopt en elk rondje net niet struikelt over de scheerlijn. En dat de hoofdrolspeler nog aan het nadenken is of ze boos of verdrietig zal worden.

Bij het woord zwijgen, ook een hele mooie vondst, denk ik dat iemand besluit om vandaag even geen deel uit te maken van de mensen waar ze mee op vakantie is. Misschien is zwijgen dan bozer dan boos en past het heel goed bij het gedicht.

Ik zie het woord omkeren ook heel goed in het gedicht passen. Als ze me niet hebben gemist ga ik nog even verder verdwalen.

Zelf ben ik ook een keer verdwaald en voelde me alleen toen mijn ouders en zusje me nog niet hadden gemist. Nog meer alleen dan ik me voelde daar helemaal alleen in het bos. Zelden ben ik zo zuinig geweest met de appel die ik mee had.

Ik heb voor het woord huilen gekozen. Ik heb toen echt gehuild: niet omdat ze me niet hadden gemist, maar omdat ik mijn grootste avontuur met niemand kon delen.

Bedankt voor alle woorden.
Het is heerlijk om met taal te spelen, maar ik merk dat ik het ook steeds leuker vind om samen met andere met de taal te spelen.